tiistai 17. syyskuuta 2013

Syksyn tuloa ja tiistain kuulumisia...


Eilen olikin sen verran tuulinen päivä, että meidän pihlajasta olivat melkein kaikki lehdet varisseet. Vaahterakin oli päättänyt koristuttaa pihaa, mutta pitää silti itsepintaisesti suurimman osan lehdistä kiinni. Mutta missä välissä ne kellastuivat noin?

Viime syksynä, uuden talon omistamisen riemussa aloitin haravoinnin jo ensimmäisten lehtien pudottua.  Sitä saikin sitten olla koko ajan haravan varressa aina lokakuun loppuun saakka. Tänä vuonna täytyy koittaa himmailla sen asian kanssa. :)


Oravat ovat taas linnoittautuneet meidän pihakuuseen, joten aamupissatukset ovat lievästi sanottuna mielenkiintoisia. Milloinkaan ei tiedä, milloin meidän portailta lähtee kaksi komeasti ujeltavaa verikoiraa pahaa-aavistamattoman kurren perään. Onneksi on tuo koira-aita, joten matka loppuu viimeistään siihen. Yleensä sentään päädytään jonkun puun alle. Viikonloppuna autotallia siivoillessani meinasin kyllä saada yhdestä kävynnarskuttajasta siivousseuraa. Sen verran uteliaita nämä mukulaoravat ovat. :)

Syksyn tulon huomaa myös siitä, että Nellillä ja Fannilla ei ole aamuisin mikään kiire peiton alta pois. Tänäkin aamuna Fanni nukkui tyytyväisenä pää isännän tyynyllä niin kauan kunnes kutsu aamupalalle kävi. Illallakaan lenkkeily ei kiinnosta; ulkonahan on niin pimeää ja märkääkin jo...


Pidin tänään herkuttelupäivän ja perinteisen Hesesalaatin sijaan kävin syömässä ABC:lla Hawajinleikkeen. Kyllä oli melkoinen pallo/tukala olo kun lähti kohti työmaata. Annos oli kyllä ruhtinaalisen iso salaattipöytineen ynnä muineen.

Riemukseni viimevuotinen syystrenssi meni vielä päälle kun nosti tuon vyötäröosan tuonne tarpeeksi korkealle. :) Jos tällä selviäisi vielä muutaman viikon ennen kun täytyy siirtyä talvitakin käyttöön.  Talvea vasten saakin jännittää pääsenkö ollenkaan tämän vuoden puolella käyttämään viime talveksi hankkimaani Canada Goosen Lady Trillium-parkaa vai mennäänkö suosiolla STI:n kellohelmaisella mekkotakilla, jonne mahtuu alle vaikka kokonainen sirkus.

Alkaa pikkuhiljaa kyllä olemaan sellainen sotanorsu olo jos sattuu näkemään oman heijastuksensa jostain pinnasta. Onneksi tämä on vain väliaikaista ja kerrankin saa olla jättimäinen ihan luvan kanssa. Tiitiäinen potkii nykyään päivisinkin kovasti ja tuntuu että välillä menee keskittyminen ihan kokonaan kun tulee monoa ihan kunnolla, toisaalta jos pikkuinen on pidemmän aikaa ihan hiljaa niin kyllä sitä sittenkin alkaa huolestua.

Tämä viikko on ollut alusta asti aika rankka. Työpäivät venyvät kun kollega pitää kesälomiaan ja asiakastapaamiset ja kohtaamiset myyjien kanssa ovat olleet välillä haastavia ja jopa mieltä raastavia. Mukaviakin juttuja mahtuu mukaan, mutta se ei kyllä naurattanut kun heräsin tänä aamuna neljän maissa miettimään yhtä epäselvää kauppaa.  

Vielä kaksi ja puoli viikkoa talvilomaan. Ajattelin pitää sen tuossa kesäloman ja mammaloman puolessavälissä niin ei tuo odotus tunnu niin pitkältä. En kuitenkaan kauhean myöhään viitsinyt sitä lomaa jättää, jos en pystyisikään olemaan loppuun asti töissä.Talviloman jälkeen olisikin sitten enää 6 viikkoa töitä.

Mitenkäs muilla on viikko lähtenyt käyntiin?

3 kommenttia:

  1. Eilen sairastin migreeniä ja tänään tein sairauslomalla olevan työkaverin töitä omien töideni ohella. Kun itse olen sairaana, kukaan ei tee minun töitäni. Onko tässä nyt jotain, mitä en ymmärrä?

    Ollin kanssa lenkkeillessä stressi helpottaa ja ärsytyksetkin yleensä jää sivuteiden varsille.

    VastaaPoista
  2. Onnea odotuksesta. Mukavaa, että palasitte blogistaniaan. harmi, ettei kasvattajalta tippunut oireita Fannin atooppisuuteen. En tiedä mitä kaikkea olet kokeillut, mutta kokeile nyt ainakin aluksi pelkän allergiaruuan syöttämistä, hetkellisesti. Ruokavaliolla on todella suuri osuus koiran ihon hyvinvoinnissa. Olen sen huomannut Ossissakin. tosin Ossihan saa niitä tassutulehduksia, että ne ovat jotenkin "paikallisempia". Sitten tekisin niin, että aina kun Fanni kastuu, kuivaisin sen erittäin hvyin lenkiltä tultua. Koeta syöttää sille Nutrolin-öljyä. Ossi rakastaa sitä ja nuolee sen suoraan lusikasta. Jopa eläinlääkäri sanoi kerran, että ravintoöljy saattaa vaikuttaa tassutulehduksiin ja ihoon muutenkin myönteisesti. Tervieisiä Huittisiin, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista