tiistai 17. syyskuuta 2013

Ensimmäinen blogihaaste

Sain ensimmäisen blogihaasteeni Ajatusaarteita -blogin Lealta:

Haaste menee näin:


Haastettu:
•kertoo omassa blogissaan 11. asiaa itsestään

•vastaa 11. kysymykseen, jotka sinut haastanut on valinnut

•keksii 11. uutta kysymystä

•etsii ja valitsee 11. blogia, joissa on alle 200 lukijaa ja kertoo blogissaan kuka on haastanut sinut ja kenet sinä haastat

Sinut haastanutta ei saa haastaa enää uudestaan.

11. faktaa minusta:

1. Raskauden myötä minun on ollut pakko luopua liiasta itsekriittisyydestä kun kroppa muuttuu. Tämä on toisaalta vaikuttanut myös ajattelutapaani muussa elämässä: en enää stressaa asioista niin kovin ja otan asiat niinkuin ne tulevat.

2. Olen hirvittävän bakteeri- ja ötökkäkammoinen. Jos esim kaupan kassahenkilö on flunssassa, yritän kaikin tavoin olla koskematta samoihin kohtiin kauppatavaroita kuin hän ja kiirehdin aina kotiin käsipesulle. Rintamamiestalossa vastaantulevat ötökätkin aiheuttavat kammotusta, ällöväristyksiä ja ajoittaista paniikkia.

3. Viime aikoina olen nähnyt ihan ihmeellisiä unia. Joskus mietin, että mitkäköhän lääkkeet ovat jääneet ottamatta kun mielikuvitus puskee alitajunnan syövereistä mitä ihmeellisimpiä asioita.

4. Suhtaudun ylisuojelevasti perheenjäseniini, ja jos joku tai jokin uhkaa esim Nelliä ja Fannia, en pelkää asettua tielle. Esimerkkinä viime viikolla kun oltiin lenkillä, yhdestä pihasta juoksi iso samojedikoira hampaat irvessä kimppuumme. Asetuin koirien väliin ja karjuin koiralle pää punaisena "Seis! Ei tule!". Olin henkisesti valmistautunut vaikka taittamaan sen koiran niskat, mikäli huuto ei olisi tehonnut.

5.  Odotan äitiyslomaa innolla. Tuntuu hyvältä myös saada taukoa työelämästä. :)

6.  Lisäksi minua risoo todella paljon tämän nykyisen kropan asettamat rajoitteet. Kun ei enää taivu tietyllä tavalla tai pääse juoksemaan kunnolla jne. Erityisesti nyt ulkovuoriremontin aikana on harmittanut kun en voi osallistua täysipainoisesti oman kodin kunnostukseen.

7. Olen täysin luopunut ajatuksesta, että meidän Nellistä ja Fannista tulisi suuria ajureita.Fannin sairastelut ovat pistäneet asioita uusiin uomiiin ja nyt mennäänkin lähinnä päivä kerrallaan. Fanni syö kortisonia 1/4 tabletin päivässä, sillä kutina saadaan pysymään siedettävänä mutta ei täysin poissa. Nelli sen sijaan on niin oman tiensä kulkija, että on ihan päivästä kiinni kiinnostaako vaiko ei.

8. Olen nauttinut suunnattomasti kun olen päässyt suunnittelemaan paitsi oman kodin remontointia, myös vanhemmillani keittiöremonttia. Mahtavaa huomata kuinka omat mielipiteet otetaan huomioon ja vakavasti. Olenpa jopa piirtänyt vanhemmilleni pesutilojen suunnitelman, joka odottaa toteutustaan.

9. Yksi perimmäisistä syistä edellisen blogin piilottamiseen ja taukoon oli kommentti jonka sain Fannin kasvattajalta. Kiteytettynä se meni niin,että miten hoidan koiraani kun se on jatkuvasti sairas. Meni maku koko blogitouhuun -hetkeksi. Vastattuani yksityiskohtaisesti em. kysymykseen en enää saanutkaan parannusehdotuksia koirienpitooni. Todennäköisimmin eläinlääkärin mukaan Fannia vaivaa krooninen atopia, jota ei voi parantaa. Atopiasta johtuu kutina, mistä seuraavat ihotulehdukset. Tähän liittyy myös herkkyys saada korvatulehduksia. Ruoka-aineallergiasta ei kuulemma ole kyse, mutta ruokavalion valinnoilla voidaan tukea immuunipuolustusta.

10. En ole vieläkään päättänyt mitä haluaisin tehdä isona. Haaveita kyllä on, mutta terve järki iskee väliin aika-ajoin. Olisi kiva tehdä jotain sellaista, mistä nauttii, että töihin olisi kiva tulla ja että kokisi saavansa aikaan jotain merkityksellistä. Valitettavasti kaikki eivät voi olla toimittajia/ työkseen bloggaajia/ sisustussuunnittelijoita/ miljonäärejä... :)

11. Kävin alkuvuonna ja keväällä ahkerasti, lähes viikottain, karaokessa.Kehityinkin mielestäni tosi hyvin teknisesti. Kuitenkin alkuraskauden pahoinvoinnin takia jouduin jättämään harrastuksen reiluksi 4 kuukaudeksi. Nyt ajatus ison mahan kanssa pubiin lähtemisestä yksin tuntuu epämiellyttävältä ja lisäksi hengästyttää muutenkin nykyään jo ihan tarpeeksi. Ehkä kokeilen sitten uusiksi kun Tiitiäinen on syntynyt. :)


11. kysymystä ja vastausta


1. Missä asiassa olet hyvä?

Keittiöpsykologiassa. Kuuntelen mielelläni toisten murheita ja otankin helposti sellaisen kallonkutistajan roolin, missä tarjoan erilaisia ratkaisumalleja sovellettavaksi. Lisäksi  kehotan usein ottamaan etäisyyttä ko ongelmaan ja tarkastelemaan sitä eri kanteilta.
2. Mikä on lempiherkkusi?

Lidlin amerikkalainen jäätelö keksitaikinanpalasilla. Valitettavasti jouduin lopettamaan tämän herkun nauttimisen kun sain neuvolasta noottia painonnoususta. Saatan jopa nähdä unta että syön tuota jäätelöä purkkitolkulla.
3. Miten vastaat puhelimeen?

Yleensä että "Iina" jos en tunne numeroa tai näe soittajaa. Jos näen kuka soittaa ja se on joku tuttu niin sitten vaan että "No moi!". Niin ja töissä "Autotalo XXX!". Joskus saatan töissä vastata  vahingossa noin omaankin puhelimeen mikäli se sattuu soimaan. :P
4. Mitä asiaa haluaisit muuttaa ulkonäössäsi tai itsessäsi?

Tällä hetkellä olisin varmasti tyytyväinen kun saisin oman kroppani takaisin ja pääsisin eroon näistä raskausfinneistä. Naama on kuin teiniaikoina. :P
5. Mikä saa sinut ärsyyntymään?

Se,että jos kysyn jotain, enkä saa siihen vastausta.
6. Oletko koukussa johonkin?

Sokeriin yleisesti. :)
7. Millainen olet vihaisena?

Vetäydyn itseeni , saatan tiuskia ja lopulta jos ärsytys kasvaa liian suureksi niin saatan alkaa huutamaan ja puhun samalla suuni puhtaaksi. Lepyn kuitenkin nopeasti.
8. Mikä oli lapsuuden toiveammattisi?

Rokkimimmi.
9. Mikä on kotityö, jonka teet mielelläsi ja minkä jättäisit mieluiten tekemättä?

Inhoan imuroimista. Kaikkein mieluiten laitan ruokaa ja tiskaan.
10. Paras tai mieleenpainunein lukemasi kirja tai elokuva?

Apua, en ole kyllä nyt lukenut pitkiin aikoihin mitään. En osaa kyllä vastata tuohon elokuva-asiaankaan.
11. Lempivuodenaikasi, miksi juuri se?
Tykkään syksystä väriloiston takia. Vaikka se haravointi onkin välillä aika ärsyttävää.

11 Kysymystä muille:

1. Milloin on soveliasta aloittaa jouluvalmistelut?

2. Ostatko suunnitelmallisesti vai "kun halvalla sai"-tyyliin?

3. Mikä on paheesi?

4. Jos saisit 3 toivetta, mitkä ne olisivat?

5. Jos saisit korjata yhden vääryyden Suomessa, mikä se olisi?

6. Oletko aamuvirkku vai -torkku?

7. Paras saamasi elämänohje?

8. Miten vietät vapaapäiväsi?

9. Minne haluaisit matkustaa?

10. Mitä kanavaa kuuntelet radiosta ja miksi?

11. Missä haluaisit olla nyt?

Haastan: 

Kaikki ketkä kokevat intoa vastaamiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti